Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (2024)

Een goede knoflookpers vind je niet in elke keukenlade, maar wel in deze koopgids. Waar let je op bij het kopen van een goed model? Makkelijk te reinigen, genoeg inhoud en het juiste materiaal. Om het meeste uit je knoflook te halen helpen we je op weg met de 8 beste modellen uit de test, gevolgd door het advies van de expert.

Mercedes

Zo kies je een goede knoflookpers

  • Kies voor een knoflookpers van rvs, kunststof of een combinatie van beide
  • Kies voor een grote knoflookpers voor grotere hoeveelheden teentjes
  • Kies een model met rubberen of kunststof grepen voor extra comfort
  • Geen zin in de schoonmaak? Kies dan een vaatwasserbestendige knoflookpers

Top 8 beste knoflookpersen

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (1)

Beste koop knoflookpersWMF Profi Knoflookpers

Een zeer goede knoflookpers van goede kwaliteit. Gemaakt van 18/10 roestvrijstaal, wat de levensduur van de pers verlengt en de schoonmaak (ook in de vaatwasser) erg eenvoudig maakt. De Profi Plus perst goed zonder dat er veel knoflook achter blijft hangen. Wel zal je de teentjes van tevoren moeten pellen voor het beste resultaat.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (2)

Beste topklasse knoflookpersWMF Profi Plus Knoflookpers

De serieuze hobbykok weet hoe belangrijk knoflook is en een goede knoflookpers is voor mij dan ook een must-have. De WMF Profi Plus gebruiken wij hier in de keuken, want je hoeft voor het persen minder kracht te zetten. Dit maakt het makkelijk om meerdere teentjes tegelijkertijd te persen. Gemaakt van 18/10 staal dat je hardhandig mag reinigen met een metalen schraper of je laat de vaatwasser het werk doen. Duurder in aanschaf, maar zeker het overwegen waard.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (3)

Beste goedkope knoflookpersIKEA KONCIS Knoflookpers

Een goede pers en ook nog eens lekker goedkoop. Een groot voordeel is dat de pers ook eenvoudig schoon te maken is, wat je in deze prijsklasse niet vaak tegenkomt. De zeef is verwijderbaar waardoor deze snel te reinigen is en je niet aan het klungelen bent bij de wasbak. Van roestvrijstaal dus ook geschikt voor de vaatwasser. Kopen bij IKEA

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (4)

Kleine en multifunctionele knoflookpers Garlicmaster

Stinkende handen zijn verleden tijd met de Garlicmaster. Niet voor groene longen, maar wel om je knoflook grof of juist fijn te krijgen. Snel in gebruik met een paar simpele handbewegingen, en ook geschikt voor o.a. het ontzaden van pepers of het persen van gember, uitjes, olijven, kruiden en nootjes. Geen vervanging voor een pepermolen, die krijgt de peper namelijk echt heel fijn.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (5)

Beste knoflookpers van RVSRösle Knoflookpers

Deze oersterke knoflookpers van Rösle is gemaakt van hoogwaardig RVS. De zware pers heeft een perfecte balans en ligt lekker in de hand. Door het slimme mechanisme hoef je maar weinig kracht te zetten om (zelfs ongepelde!) teentjes knoflook te persen.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (6)

Beste multifunctionele hakmolen & knoflookpersTefal 5 Second Chopper Hakmolen

Deze kleine handmatige hakmolen zet je in voor meer dan het fijnsnijden en persen van knoflook, want ook het snipperen van een uitje en het snijden van paprika in stukjes is snel gedaan. Een goede keuze als je geen uni-tasker zoals een knoflookpers zoekt. Eenvoudig in schoonmaak & echt effectief in gebruik (en een favoriet als uiensnijder).

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (7)

Beste keuze met handig schoonmaak mechanismeJoseph Joseph Easy Knoflookpers

Makkelijk schoon te maken, slim in het gebruik en ook nog eens stevig voor extra duurzaamheid. De Easy heeft zich bewezen, want deze knoflookpers is al een tijdje op de markt met voornamelijk positieve reacties. Het schoonmaken is inderdaad perfect: geen gepiel meer met het reinigen dankzij de schoonmaak accessoires waar je de overgebleven stukjes er zo uitduwt.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (8)

Bestverkochte knoflookpersOXO Good Grips Knoflookpers

Waar let je op bij het kopen van een knoflookpers?

Niet elke knoflookpers is hetzelfde, dat maakt de bovenstaande vergelijking van onze top 8 wel duidelijk. Het belangrijkste is dat knoflookpers fijn in gebruik is, eenvoudiger in schoonmaak en genoeg teentjes kan persen zonder dat de helft achterblijft. Hieronder de tips van de expert om zo de beste knoflookpers te kopen.

Wat is het beste persmechanisme?

Het mechanisme dat de knoflookpers gebruikt om teentjes te persen is een belangrijk aspect bij de keuze. Onze keuze gaat naar een standaard knijpmodel, op deze manier heb je ook geen extra snijplank nodig.

  • Knijpmodel: de standaard, met een goede reden. Je maakt gebruik van je eigen knijpkracht om de knoflookteentjes te persen. Keuze uit kleinere en grotere modellen, waar onze voorkeur uitgaat naar een knoflookpers waar je zeker 3 a 4 teentjes in kwijt kan.
  • Plet-en-persen: gebruik wat (zwaarte)kracht om de teentjes fijn te persen op een werkblad zoals een snijplank of hakblok.
  • Crusher & grinder: een kleine en compacte oplossing om je knoflookteentjes zeer fijn te krijgen. Het draaimechanisme kost weinig kracht, maar de kleine form factor maakt ze minder geschikt voor grotere hoeveelheden. Je kan ook kiezen om je vijzel en stamper te gebruiken.
  • Messenset: meerdere messen uit je messenset zijn ideaal om zelf snel knoflook te snijden. Plat drukken, snijden en een goede techniek is het enige wat je nodig hebt om knoflook mooi te snipperen. Een voordeel is dat je meer controle hebt over de grootte van de gesneden stukjes knoflook, in tegenstelling tot bij een model waar je perst.

Wat is het beste materiaal voor een knoflookpers?

De meeste knoflookpersen zijn gemaakt van rvs, aluminium of van kunststof. We raden aan om te kiezen voor een model met een rvs per oppervlakte. Ten eerste is metaal uiteraard beter geschikt voor het persen van knoflook dan kunststof, maar zijn ze ook geschikt voor de vaatwasser.

Een pers oppervlakte van aluminium kan ervoor zorgen dat de knoflook een groenachtige kleur krijgt – nog steeds eetbaar, maar ziet er zeker minder appetijtelijk uit.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (9)

Advies van de expert:Daarnaast is rvs non-reactief, waardoor het niet reageert op zuur in de ingredienten die je perst (ja, ook knoflook is zuur) en zo voorkom je blijvende geurtjes en smaakjes die blijven hangen in de pers.

Zo gebruik je een knoflookpers als een professionele kok

Met een knoflookpers heb je nagenoeg geen controle over de grootte van de knoflook stukjes wanneer deze geperst zijn. Je koksmes is in dit geval voor de hobbykok dan ook een betere keuze in sommige gevallen, maar waarom dan?

Knoflook heeft de kenmerkende smaak te danken aan een stof genaamd allicine, die vrijkomt wanneer je de knoflook fijn snijdt en perst. Hoe meer de knoflook wordt bewerkt (geplet, gesneden of geperst) hoe intenser de smaak is die de knoflook heeft in je gerecht. Toch blijft de pers een rol hebben in elke keuken, want het is de ideale oplossing wanneer je snel de knoflook zeer fijn moet krijgen.

Is een knoflookpers beter dan een mes?

De intensiteit van de geperste & gesneden knoflook verschilt behoorlijk. De professionals weten waar ze het over hebben, echt waar! Voor een milde smaak van knoflook hoef je enkel 1 of 2 hele knoflookteentjes aan het gerecht toe te voegen. Gesneden knoflook in plakjes voegen een gematigde smaak toe, zonder dat deze de overhand neemt. Je voegt ze toe aan gesauteerde groenten, maar ook voor wat rustiekere pastasauzen met meer bite.

Voor een sterke knoflooksmaak snijd je de knoflookstukjes in zeer fijne stukjes of je gebruikt een knoflookpers. Geschikt voor veel gerechten en een goede keuze voor rode pastasauzen en pesto met wat extra bite.

Op zoek naar die extra scherpe en wat pittige sensatie? Kies dan voor een goede kaasrasp, als die maar fijne gaatjes heeft, echt perfect voor gebruik in pesto en zelfgemaakte aioli.

Knoflookpers: 8x de beste knoflookpers getest | PannenPro.nl (2024)
Top Articles
Beautycase und Kosmetikkoffer: Stilvolle Lösungen für deine Reise
Team - Beauty Clinic Roermond
Chs.mywork
Tiny Tina Deadshot Build
Craigslist St. Paul
Skycurve Replacement Mat
What is Mercantilism?
Vaya Timeclock
Poe Pohx Profile
craigslist: south coast jobs, apartments, for sale, services, community, and events
Luciipurrrr_
Zoebaby222
12 Best Craigslist Apps for Android and iOS (2024)
Crusader Kings 3 Workshop
REVIEW - Empire of Sin
Sand Castle Parents Guide
Dc Gas Login
Mail.zsthost Change Password
Xxn Abbreviation List 2023
91 East Freeway Accident Today 2022
Geometry Review Quiz 5 Answer Key
FDA Approves Arcutis’ ZORYVE® (roflumilast) Topical Foam, 0.3% for the Treatment of Seborrheic Dermatitis in Individuals Aged 9 Years and Older - Arcutis Biotherapeutics
What Channel Is Court Tv On Verizon Fios
Www.craigslist.com Savannah Ga
Ac-15 Gungeon
12 Facts About John J. McCloy: The 20th Century’s Most Powerful American?
Wiseloan Login
Spiritual Meaning Of Snake Tattoo: Healing And Rebirth!
4 Times Rihanna Showed Solidarity for Social Movements Around the World
Www.1Tamilmv.con
Shauna's Art Studio Laurel Mississippi
Craigs List Tallahassee
Jt Closeout World Rushville Indiana
A Man Called Otto Showtimes Near Carolina Mall Cinema
Streameast.xy2
Cbs Fantasy Mlb
Marcus Roberts 1040 Answers
Evil Dead Rise (2023) | Film, Trailer, Kritik
Mid America Irish Dance Voy
1Exquisitetaste
Dickdrainersx Jessica Marie
Studentvue Calexico
Borat: An Iconic Character Who Became More than Just a Film
Hawkview Retreat Pa Cost
Backpage New York | massage in New York, New York
Euro area international trade in goods surplus €21.2 bn
UNC Charlotte Admission Requirements
Unpleasant Realities Nyt
Rocket Bot Royale Unblocked Games 66
Wieting Funeral Home '' Obituaries
Where To Find Mega Ring In Pokemon Radical Red
Texas 4A Baseball
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6014

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.